Ik ben niet depressief, integendeel

probleem-oplossingMijn omgeving denkt wel eens dat ik depressief ben, integendeel. Ik ben alles behalve depressief. Ik overdenk alles misschien een beetje en zie de nabije toekomst somber in, maar dat is ook zo. Maar na regen komt nou eenmaal zonneschijn. De problemen die nu spelen en met name de wereldproblemen hebben bij mij nogal impact vanwege mijn overgevoeligheid voor het welbevinden van de wereld in zijn geheel. Ik kan het moeilijk verwerken wat een onrecht er in deze wereld leeft, dat heeft tijd nodig. In die tijd lijkt het alsof ik depressief ben en alles niet meer zie zitten, terwijl ik in die periode juist aan wil geven wat de problemen zijn en dat ik dit aan het verwerken ben door middel van discussie en het verwerven van andere meningen.

Mijn vrouw houdt het liever (terecht) dichterbij huis en ziet liever dat ik de problemen thuis oplos in plaats van de wereld problemen, zo ben ik helaas niet. Ik ben namelijk van mening dat de problemen thuis een indirecte oorzaak hebben van de problemen in de wereld. Oorlogen, crisis, armoede, ongelijkheid, onrecht het is allemaal niet nodig en dat vreet aan mij. Als je mensen de problemen verteld denken ze gelijk aan hun eigen, terwijl alles met elkaar te maken heeft. Misschien val ik nu in herhaling, maar we leren onze kinderen samen delen lief zijn voor anderen en toch doen we als volwassenen juist het tegenovergestelde. Mijn gezin eerst en daarna misschien anderen.

Dit kan anders. Ik heb niet alle oplossingen voor de wereldproblemen, hoewel ik sterk van mening ben dat één oplossing ons een grote stap in de juiste richting brengt maar daarover later (hopelijk deze week) meer. Ik ben in ieder geval voornemens om er  toch actiever mee bezig te zijn, om bewustzijn te creëren over de werkelijke problemen in de wereld. Om het struisvogel gedrag van veel mensen weg te nemen. Om verandering te promoten, want dat is nodig. Verandering, zolang we op deze voet verder gaan dan komt het niet goed. We moeten veranderen in onze denkwijze, we moeten af van ieder voor zich en god voor ons allen. We moeten richting samen staan we sterk. Op mijn twitter staat niet voor niets, familielid van de grootste familie de mens…. ben jij dat ook?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s