Integratie is niet toepasbaar op mensen

federationWie heeft in vredesnaam het woord integratie toegepast op mensen? Er valt toch helemaal niks te integreren als het om mensen gaat. De mens is van nature al de bewoner van de aarde en een nomaden volk. Zij zullen altijd daarnaartoe trekken waar het beter is. Werd het in een gebied te koud dan trok hij net als de ganzen naar het zuiden. Was er in het ene gebied geen eten, dan trok hij naar het andere gebied. Zo zijn we altijd daarnaartoe gegaan waar het beter is. Grenzen zijn door machthebbers in het leven geroepen om hun veroverde gebied af te bakenen. Maar hoort een mens nou echt bij een specifiek gebied van een bepaalde machthebber? Dus is een grens inherent aan de inwoner van dat gebied? Ik denk van niet, als dat het geval zou zijn dan betekent dat dus eigenlijk dat je eigendom bent van de machthebber in dat gebied.

Een mens kan op geen enkele wijze eigendom zijn van een ander mens. Ik ben geboren in Nederland, mijn vader is buitenlands, mijn moeder is Nederlands. Ik ben noch Nederlander, noch buitenlander. Ik spreek de taal niet van mijn vaders land, ik spreek wel de taal van mijn moeders land. In mijn paspoort staat dat ik Nederlander ben, toch voel ik mij niet zo. Ik ben een wereldburger en zo voel ik me ook. Het feit dat mensen nog steeds vechten over gebieden is ronduit belachelijk.  Het wordt eens tijd dat mensen zich realiseren dat we één volk zijn bestaande uit 7 miljard mensen en we maar vooralsnog 1 planeet hebben. Door het internet is de wereld een stukje dichterbij elkaar gekomen. De “Nederlandse” cultuur bestaat voornamelijk uit tradities en dingen die we bij onze buren en verder hebben weggehaald of gedeeld hebben gekregen.

De hele discussie om die hele “cultuur” te behouden is onzin, want een mens is nooit uitgeleerd en is altijd nieuwsgierig  naar nieuwe dingen en ideeën en zullen deze overnemen, zo ook de Nederlanders. Cultuur is net als mensen groeiende en zal altijd veranderden en rondtrekken over de hele wereld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s