De glimlach van een kind

ExifJPEGAls je kijkt naar het nieuws is het allemaal kommer en kwel. Er is totaal geen goed nieuws te vinden, ook niet bij Hart van Nederland de nieuwsshow die het goede nieuws moest verkondigen. Het lijkt erop dat er niks positiefs meer is in de wereld, niks is meer leuk. Nou toch wel hoor, elke dag als ik met mijn middelste naar school ga wordt ik altijd blij van al die lachende kinderen. Ik heb een tijdje als conciërge gewerkt op de school en moet zeggen dat het ontzettend leuk is om dag in dag uit met kinderen te kunnen werken. Zelfs nu ik er niet meer werk komen kinderen nog altijd hun verhaal bij me doen en een high five geven.

Bij mijn oudste heb ik dat nooit zo meegemaakt, hij ging in de stad naar school en werd opgehaald. Dus ik heb met hem en zijn klasgenootjes nooit op school gezien. Maar zoals je op de foto kunt zien is dat ook een ontzettend vrolijk ventje. Alle drie de jongens trouwens, stuk voor stuk hebben ze die brede glimlach. De glimlach is een waardering van de kinderen dat ze het naar hun zin hebben en dat ze blij zijn. Dit heb ik ook altijd ondervonden bij mijn vrijwilligerswerk bij een bekende voetbalclub, aangezien ik daar nu niet meer werk vanwege uiteenlopende redenen is dat toch echt wel iets wat ik het meeste ga missen. De glimlach die je mensen en bovenal kinderen kunt bezorgen, daar kan geen geld tegenop.

Daardoor vergeet je even hoeveel ellende er in de wereld is. En dat is maar goed ook. Een lach kost niks en levert het meeste op.


Advertenties

2 Reacties op “De glimlach van een kind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s