Bankiers zijn legale valsmunters

business millionaireIedereen heeft te maken met de economische crisis veroorzaakt door de bankiers. Althans dat moeten wij geloven. Bankiers hebben nog steeds uitbundige salarissen en bonussen. Hoe kan dat eigenlijk, heel simpel bankiers zijn legale valsmunters. Waar een illegale valsmunter strafbaar is om geld na te maken, mogen bankiers dat elke dag legaal doen. In feite doen ze niks anders dan geld maken uit het niets, net als een valsmunter. Doordat dit kan en mag is er voor een bank een ongelimiteerd hoeveelheid geld te verdelen. Hoe is deze zwendel toch begonnen. Het filmpje hieronder laat zien hoe het bankierssysteem tot stand is gekomen en in stand wordt gehouden.

Een bank heeft geen bestaansrecht zonder ons, als iedereen hun geld opneemt dan blijft er geen bank meer over. Want zoveel geld is er namelijk helemaal niet, het zijn allemaal loze beloftes van een legale valsmunter.  Maar hoe zit het nou eigenlijk, we hebben toch allemaal last van die crisis? Welnee, de mensen onder het minimum en de middenklasse betalen de crisis. Ook de zogenaamde miljonairs betalen een prijs, maar de echt rijken die verdienen het allermeeste aan deze crisis. Waar iedereen achteruit gaat, gaan de allerrijkste (de zogenaamde 1%) er juist op vooruit. Hoe kan het toch zijn dat er zoveel geld in de wereld is en de verdeelsleutel zo klein. Hetzelfde geldt voor voedsel, we hebben genoeg voedsel voor 11 biljoen mensen, de aarde telt 7 biljoen mensen. Alleen de rijke landen mogen profiteren van dit voedsel omdat we anderen niks gunnen. Heb al eens verteld hoe we als kind leren om te delen en dat we het tegenovergestelde leren als we volwassen worden.

Ter illustratie kun je zien hoe de verdeelsleutel in de Verenigde Staten is geregeld sinds de crisis. Deze verdeelsleutel zal niet veel verschillen in Europa en Nederland. Dit is overal ter wereld hetzelfde.

Het is onwerkelijk hoe de wereld in elkaar steekt en iedereen wil proberen om bij die allerrijksten te horen. Dit is niet alleen in de VS zo, door de globalisering is dit in Europa ook het geval. Waarom is mij nog steeds een raadsel. In één van mijn favoriete series Star Trek is er geen economisch stelsel gebaseerd op geld. Geld is daar totaal uitgebannen, mensen werken en leren om elkaar beter te maken en algemeen te ontwikkelen. Door het geld af te schaffen en status te verschaffen door middel van ontwikkeling in plaats van geld kun je als maatschappij en als mens veel meer voor elkaar krijgen. Iedereen kent het nummer van Liza Minnelli – “Money makes the world go round” wel, als je naar de huidige situatie kijkt lijkt het erop dat geld de aarde stopt met draaien. Zolang we nog steeds in dit monetaire systeem blijven geloven zullen we nooit verder komen dan de vicieuze cirkel waarin we al eeuwen zitten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s