To eat or not to eat, that is the question?

vegetarischVroeger zei ik altijd als ik sla bij mijn eten kreeg, ik ben toch geen konijn. Nee, dat klopt dat ben ik ook niet ik ben een omnivoor. Hoewel ik mij altijd voorhield dat ik een echte Carnivoor was, moet ik zeggen dat het vlees mij niet altijd even lekker meer smaakt. Waarom weet ik niet, misschien wel door het idee van teveel toevoegingen in het vlees zoals antibiotica of het manipuleren ervan. Bij ons thuis kregen wij niet zoveel vlees als dat we nu eten. De kip bijvoorbeeld was aanzienlijk kleiner vergeleken bij nu. Nu is de kip wel twee keer zo groot geworden. De kipfilet is volgespoten met water en er is nauwelijks nog kip over in die filet. Nee, het vlees is niet meer zoals vroeger. En dat merk je ook in de supermarkt, de prijzen waren vroeger veel hoger voor vlees. Nu zijn het de kilo knallers die het vlees goedkoop aanbieden. Maar goedkoop is niet altijd beter.

Ik ben in ieder geval flink gaan twijfelen over vlees, hoewel ik vlees enorm lekker vind en graag mijn barbecue laat werken. Mijn twijfel werd in ieder geval enorm versterkt door het zien van de film Food Inc. Hierin werd eens te meer duidelijk waarom mijn vlees zo goedkoop was geworden, oké in Nederland zal het er iets anders aan toe gaan maar het principe blijft hetzelfde. Een vee boerderij is geen vee boerderij meer, maar een vleesfabriek. Toch wist je dit allemaal, maar je staat er eigenlijk nooit bij stil.

Toen ik gisteren dit ventje aan tafel zag eten en met zijn moeder ging praten over eten, toen begon ik echt heel erg te twijfelen.

Zo erg dat ik mijn bestaan als omnivoor in twijfel begon te nemen. Het is niet slecht om geen vlees of vis te eten. Er zijn voldoende alternatieven om proteïnen tot je te nemen. Ook het bestaan zonder dierlijke producten is niet ondenkbaar, er zijn genoeg veganisten die dat bewijzen.  Nee, dit mannetje heeft mij enorm aan het denken gezet. Ja, het zijn levende denkende voelende dieren die we op eten, zij hebben ook een gezin en familie die ze lief hebben ook al is het puur instinct.

Ik weet niet goed wat ik hiermee moet, het zit me niet lekker en ik wil er wat mee doen. Maar goed zoals ik al zei, ik ben een ras omnivoor, meer carnivoor dan herbivoor. En mijn barbecue bewijst dat, ook de meeste gerechten die ik maak bewijzen dat. Lamsvlees is toch wel één van mijn favoriete stukje vlees en toch denk ik dat we wellicht ook zonder kunnen. Ik ga eens kijken of ik dat minimaal een week kan volhouden om geen vlees en vis te eten en aangezien ik toch kook vertel ik mijn gezin gewoon niks en kijk wel of ze het doorhebben of niet.

Ik ben benieuwd wat ik volgende week te vertellen heb. Dit is in ieder geval de grootste uitdaging die ik ben aangegaan, vooral omdat nu ook het barbecue weer eraan komt. Wordt vervolgd dus…..

Advertenties

Een Reactie op “To eat or not to eat, that is the question?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s