Het dagelijks nieuws

nieuwsboyMijn moeder zei altijd als je op de hoogte wilt blijven van wat er in de wereld gebeurd, dan moet je dagelijks het journaal gaan kijken en de krant lezen. Dat is allang niet meer het geval. De kans dat het nieuws objectief wordt weer gegeven is al erg klein geworden of het wordt helemaal niet meer weergegeven. Kijk maar eens naar het nieuws over Monsanto (kan het niet vaak over die boeven hebben), tot voor kort hoorde je er eigenlijk niks over. Bij de NOS besteedde men voor 25 mei helemaal geen nieuws aan Monsanto, terwijl er genoeg over te melden was. Bij RTL doen ze dat nog steeds niet, logisch want het programma Eigen huis en tuin wordt gesponsord door Monsanto’s product Round up.

Veel nieuws uitzendingen e.d. doen geen onderzoek meer, ze nemen alles klakkeloos over van het ANP, zonder zelf onderzoek uit te voeren. Zo wordt de demonstratie tegen Monsanto weer eens neer gezet als alluhoedjes protest. Terwijl er veel meer aan de hand is, maar stel je eens voor dat iedereen de schaduw kant van de wereld te zien krijgt. Dan krijg je wereldwijde paniek, dan moeten ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om deze paniek in te perken en het nieuws niet te groot maken. Want we willen geen paniek toch? Hoewel als we de banken moeten helpen dan is paniek wel noodzakelijk. Want de banken mogen niet omvallen, dus moeten we ze redden en iedereen (vooral de mensen met weinig te besteden en de middenklasse)  moeten flink mee betalen om de bonus te redden van meneer bankier.

Dan is het nieuws een goed middel om die boodschap te verspreiden en de nodige paniek te zaaien. Vooral het kabinet kan dat heel goed. Buiten de Main Stream Media (MSM) zie je toch weer heel andere berichten en berichtgeving. In het geval van Monsanto wordt deze compleet ontleed en gaan ze 100 jaar terug om het bedrijf te analyseren. Zoals ik net als zei bij de NOS tot 25 mei jongstleden helemaal niks. En bij RTL al helemaal niets. Zo zullen meer items het nieuws niet eens halen. Want wat hebben we nou gehoord over bijvoorbeeld de Disclosure project van 2001, of het nieuws dat er duizenden deskundigen het niet eens zijn met het officiële rapport over de WTC eens zijn en dit ook nog eens kunnen onderbouwen. Of dat Obama stiekem de protection act heeft ondertekend om Monsanto te beschermen. Niemand dus….

MSM laat lang niet alles zien en wat je te zien krijgt moet je eigenlijk zelf nog onderzoek naar doen ook, dus mam helaas is het niet meer zo dat wanneer je op de hoogte wilt blijven het nieuws moet gaan kijken en de krant moet gaan lezen. Nee, je moet het internet afzoeken naar de waarheid, getuigenverklaringen enz. Want geloof me achter elk nieuws verhaal die je leest of ziet op de MSM zit veel meer achter dan er wordt verteld.

Liber8blog is niet de nieuwsblog die dat wel doet, maar ik probeer wel de dingen op te schrijven waarvan ik denk dat een staartje verdient om mensen wakker te krijgen en andere dingen die mij interesseren. Ach ja voor hetzelfde geldt vind je het ook helemaal niet erg om in het ongewisse te blijven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s