Felicitaties

rijstijlPas op iedereen van de weg af, niet meer deelnemen aan het verkeer. Mijn zusje heeft haar rijbewijs gehaald. Nee hoor, ze heeft heel goed haar best gedaan om deze te halen en ik ben dan ook erg trots op haar. Mijn zusje is ook echt een zusje, totaal niet groot. Aangezien haar vriend in nogal grote auto’s rijdt, ben ik erg benieuwd hoe dat eruit zal zijn. Zou ze dan ook net als Wesley Sneijder gaan staan in de auto of heeft ze een aantal kussens eronder. Als ze dit leest weet ze natuurlijk dat ik haar een beetje zit te plagen. Maar komisch zal het er wel uitzien een klein koppie boven het dashboard uit steken. Maar goed ik ben in ieder geval wel trots dat mijn kleine zusje dat gehaald heeft. Nu mag ze eindelijk met de grote mensen meedoen.

Mijn andere zusje wordt ook al een grote meid, zij wordt dit weekend alweer 21 jaar. Toevalligerwijs keek ik vorige maand nog naar wat oude bestanden in mijn computer en vond zowaar een filmpje van haar geboorte en eerste verjaardag. Verder dan dat ben ik nooit gekomen, want ik ken mijn zusje niet zo goed als ik zou willen. Ze is namelijk mijn half zusje en woont in de randstad. Vanwege uiteenlopende redenen ben ik nooit bij haar op een verjaardag geweest, dit heb ik altijd erg jammer gevonden. Als grote broer moet je toch je kleine zusje zien opgroeien. Heel enkel zien we elkaar, want ook zij komt vanwege uiteenlopende redenen niet bij ons. We hebben onze eigen levens en hoewel Nederland klein is, is de afstand tussen broer en zus best groot. Nou ben ik ook niet het sociale type die constant de familie bij langs gaat in het weekend ofzo, alleen tijdens verjaardagen. Mijn volle zus die heeft het wat slimmer opgelost, die is precies in het midden van het land gaan wonen en kan dus overal sneller naartoe.

Waar ik wel geregeld kom is mijn beste vriend, vrienden heb ik eigenlijk niet. Behalve mijn beste. Dit is een jongen, nou ja nu een man waar je op kunt vertrouwen. Als je in nood zit komt hij je helpen. En uiteraard ook vice versa, als ik hem kan helpen dan doe ik dat met alle liefde. Hij zei heel toepasselijk, vrienden is de familie die je zelf kiest. En dat is ook zo. We kennen elkaar al heel lang, al vanaf onze 15e. We hebben letterlijk alles meegemaakt samen. Samen gehuild, samen gelachen. Alles wel. Onze vrouwen en kinderen kunnen het gelukkig ook erg goed met elkaar vinden. Zijn altijd open en eerlijk tegen elkaar. We hebben beide ook nog eens een passie ontwikkeld voor koken en doen dit dan ook geregeld bij elkaar over de vloer. Ook hij is dit weekend jarig. Dan wordt ie alweer 40. Ik laat hem dit maar niet lezen denk ik, want dan kom ik niet weg met die uitspraak. Hij woont nu in een dorp net buiten de stad. En aangezien ik nu geen auto meer heb is dat ook alweer iets lastiger geworden om op bezoek te gaan, niet onmogelijk maar wel moeilijker.

Mijn zoon van 14 hoort ook in dit rijtje thuis. Waar veel kinderen te maken hebben met overgewicht heeft mijn zoon te maken met ondergewicht. Hij is geen goede eter en is nog steeds in de groei. Het is een boom van een jongen, groter dan zijn beide ouders en stijgt bijna overal boven uit. Hij heeft veel moeite met het eten van zijn maaltijden, niet omdat het niet lekker is. Hij heeft er weinig behoefte aan. Vorige maand kreeg hij van de dokter te horen dat hij nu toch echt aan moest komen, want we sukkelen er al meer dan een jaar mee. Zou hij niet aankomen dan wordt ie opgenomen en krijgt hij een neus/maag sonde en hoeft hij zich geen zorgen meer te maken over het eten want dan kwam het vanzelf binnen. Gezamenlijk gingen we informatie zoeken op het internet over die neus/maag sonde. Na het zien van enkele illustraties zat de schrik er toch goed in. Hij heeft dan ook op zijn eigen wijze goed zijn best gedaan en vanochtend bij de dokter kreeg hij goed nieuws te horen. Hij is flink aangekomen ten opzichte van de vorige keer, hij moet dit echter wel volhouden anders wordt hij alsnog opgenomen. Maar ik vind het heel erg knap dat hij is aangekomen en ik hoop dat het volgende maand nog meer zal zijn en dat hij snel op het streefgewicht zit.

Of jullie het lezen of niet, ik wil jullie van harte feliciteren met het behalen van je rijbewijs, je 21ste verjaardag en je 40e (in werkelijkheid net zo oud als ik) verjaardag en je doelstelling om aan te komen . Bij deze allemaal van Harte Gefeliciteerd.

Advertenties

2 Reacties op “Felicitaties

  1. Ja pas maar op Ik op de weg. .. Kom jullie snel ophalen en dan heerlijk bij je zusje zijn heerlijk eten samen komen Hihi. Bedankt voor de felicitatie eindelijk mijn Rijbewijs.

    Xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s