Of emigreren naar Mars

Mars_OneGisteren schreef ik over emigreren naar Australië of Curaçao. Dit lijkt me al een groot avontuur. Maar wij mensen staan op de vooravond van wellicht het grootste avontuur die de mensheid ooit gekend heeft. We gaan naar Mars. Eigenlijk heeft dit veel te lang geduurd, na jaren lange Apollo missies naar de maan is het angstvallig stil geweest met ruimte ontdekkingen na 1972. We zijn weliswaar nog steeds de ruimte in gegaan, maar verder dan een baan om de aarde zijn we niet meer gekomen. Waarom we niet meer naar de maan zijn gegaan verschillen nogal wat meningen over. Sommige denken dat er een buitenaards ruimtebasis op de maan is de gevestigd, sommige denken dat er een ruimtebasis van ons is gevestigd, er zijn zelfs mensen die denken dat de maan kunstmatig is, weer anderen denken dat een gebrek aan geld de oorzaak is om niet meer naar de maan te gaan. Wat de reden ook is, het Apollo programma is erg abrupt gestopt en na 1972 is er geen mens meer op de maan geweest.

Maar nu gaan we naar Mars, althans als het aan jawel de Nederlanders ligt. De onderneming is een idee van de Nederlander Bas Lansdorp en heeft een internationaal team achter zich. Eindelijk wordt de nieuwsgierigheid van de mensheid weer eens geactiveerd. En we gaan ook nog snel naar Mars. In het jaar 2023 moeten de eerste bewoners van Mars aankomen op de rode planeet. Over maar liefst 3 jaar gaan de eerste goederen bezorgd worden op de rode planeet. En zullen de verblijfplaatsen door een robot worden klaar gemaakt, zodat de bewoners in een gespreid bedje terecht komen. Nadat de eerste bewoners aangekomen zijn zullen 2 jaar later de tweede lichting aankomen. De bedoeling is dat er om de 2 jaar een lichting met bewoners aankomen. Vooralsnog is het een enkeltje naar Mars, dus deze pioniers laten een hoop achter misschien wel voor altijd. Wat mij verbaasd is dat er geen Nederlandse astronaut tussen de ambassadeurs of adviseurs van project Mars One staat.


Zo’n geintje kost natuurlijk een hele hoop geld. Dit wordt gefinancierd door er een reality show van te maken, een beetje zoals de film  the Truman show met Jim Carrey. Vanaf het moment dat de training plaats vindt tot aan het bewonen van Mars, het wordt een big brother versie die zijn weerga niet kent. Als bewoner wordt je letterlijk continue in de gaten gehouden met alle gevaren die er bij komen te kijken. Deze privilege is niet alleen weggelegd voor carrière piloten of wetenschappers. Nee, iedere burger van de wereld kan zich aanmelden voor deze onderneming. Er zijn al enkele honderden dan wel duizenden mensen mensen die zich hebben aangemeld.

Als ik geen lieve vrouw en kinderen had, dan had ik mij ook aangemeld voor dit avontuur. Wie wil er nou niet in het rijtje voorkomen van Columbus, Earheart en Armstrong. Ik wel in ieder geval.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s