Emigreren naar Australië

AustralieOoit was Australië een strafkolonie, waar de ergste criminelen uit Engeland naartoe werden verbannen. Nu is het de promised land voor velen.Veel mensen verkiezen de Verenigde Staten boven de Engelse strafkolonie. Ik niet, mijn keuze gaat uit naar Down Under. Misschien omdat het vlakbij mijn vaders geboorteland ligt, of misschien omdat het geluk gehalte daar groter is dan ergens anders ter wereld. Ik weet het niet echt waarom het land mij zo trekt. Helaas hebben we niet de financiën om te emigreren, maar ik zou graag mijn gezin mee willen nemen naar de andere kant van de wereld.

Mijn vrouw ziet het niet zo zitten, zij is als de dood voor grote insecten met name die met acht poten. Hoe mijn kinderen erover denken weet ik niet, volgens mij zien zij een groot avontuur wel zitten. Ook hebben we serieus besproken om richting Curaçao te gaan. Dit land trekt ons ook enorm, alleen denk ik dat het te klein is. De kans dat het ons kent ons wordt is daar wel heel erg groot. Mijn zusje en vriend hebben daar ook serieus over gesproken met ons, het zou natuurlijk een heel avontuur zijn om met beide gezinnen te gaan emigreren.

In Nederland zou ik niet meer willen blijven. Als we de financiën hadden gehad waren we al lang weg geweest. Het is hier te kil geworden, het politieke klimaat is dusdanig geworden dat ik voor de toekomst van mijn kinderen vrees. Sociaal is het land allang niet meer. Niemand gunt elkaar meer iets, dat is zo jammer. Misschien is het gras wel helemaal niet groener in het buitenland, maar ja als je niet kijkt zul je het nooit weten natuurlijk. Later als ik groot ben en we hebben de financien, dan wil ik er heel erg serieus over nadenken om te emigreren. Tot die tijd is het overleven in het binnenland.

http://www.oecdbetterlifeindex.org/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s