Demonstreren anno 2013

demonstrerenGisteren vond de wereldwijde demonstratie tegen Monsanto plaats. Volgens RT.com waren het er 2 miljoen mensen die op de been zijn gekomen voor de vrijheid van voedsel. Want daar draaide het gisteren eigenlijk om. Voedsel is van de aarde en niet van een bedrijf. Maar waar mij het om gaat in dit verhaal is dat het de bedrijven is gelukt, mensen laten hun stem niet meer horen. Het kapitalisme heeft gezegevierd. Hier wordt de politiek of het bedrijf echt niet wakker van. Op een handje vol boeren na zie je alleen maar wat burgers die al vegetarisch of veganist zijn demonstreren. Het typische stereotype demonstrant. Daar waar je vroeger hele gezinnen zag demonstreren tegen kernwapens in de jaren 80, lijkt het nu niemand meer te interesseren. Kijk ook maar eens naar Occupy, waar ging het eigenlijk om? Niemand die het lijkt te beseffen dat deze mensen voor onze rechten hebben gestreden.

De bedrijven controleren de politiek en andersom, lobbyisten maken de dienst uit in de wereld. Alles draait nog maar om één ding. Fuck je gezondheid, daar hebben we hoge ziektekosten voor om je in onze greep te houden lijkt het haast wel. De politiek neemt zelfs zo nu en dan het stokje over van de lobbyisten. En Ferry Mingelen een journalist van de NOS is zo dom om te geloven dat lobbyisten niet bestaan in Nederland, werd hij even lelijk te kijk gezet in het programma RamBam toen ze pijnlijk duidelijk maakten hoe de Nederlandse en daarmee ook wereldwijde politiek werkt. En het is ook niet verwonderlijk dat de gekozen volksvertegenwoordigers daar aan mee doen. Zij krijgen straks een mooi baantje bij één groot bedrijf die dankzij hun een wet of motie hebben ingevoerd gekregen.

Demonstreren heeft dus geen zin meer, mee gaan met de kudde en gewoon doen wat je gezegd word is het credo. De spirit is terneergeslagen, er is niks meer van over. Geen wonder ook, mensen hebben het te druk met zaken die over de wereld gaan. Zaken als Monsanto zegt hun helemaal niks. Genetisch gemodificeerd voedsel is toch goed, dat heeft de overheid ons verteld. Ja klopt, en ik vertel u dat het niet beter is dan natuurlijk voedsel. Sterker nog, van natuurlijk voedsel raken planten en dieren (en misschien u) niet steriel. Dus men gaat blindelings op het vertrouwen van de overheid af, want de overheid zal toch wel het beste met ons voor hebben? Jaahaa, daarom heeft Minister Schippers ook het rookverbod doorgevoerd tot een algeheel verbod… Ow nee toch niet. Ze heeft het juist versoepeld wetende dat roken dodelijk is. Nu zien we kinderen met elektrische nep sigaretten rondlopen. Goed bezig Nederland!!

Mensen hebben het te druk, veelal moeten mensen teveel werken om het hoofd boven water te houden. Waar je in de jaren 80 nog wat tijd had voor je gezin te zorgen hebben ze dat nu niet meer. Voor je gezin zorgen hoort ook het opkomen van je rechten als mens bij. Wij hebben geen tijd meer om op te komen voor onze rechten. Er moet geld verdient worden om het hoofd boven water te houden. Je betaalt nu al bijna 58 procent belasting over je loon, en dat zijn mensen met de laagste tarief. Op je loonstrook staat weliswaar 37 procent, maar vergeet vooral niet de 21 procent BTW die je over alles moet betalen. Dus vandaar 58 procent. Dat is meer dan de helft!! Dus de bedrijven hebben je in de greep, je loopt mee met de kudde (als een loonslaaf) en verklaard iedereen die anders denkt voor alluhoedje of alternatieveling.

“Keep them fat and entertained”… gewoon meedoen met Oh Oh Cherso of sterren vallen neer op het plavuis, niet kijken naar programma’s als RamBam, keuringsdienst van waarde. Zelfs met het internet waar de informatie (nu nog) vrij is, blijkt het entertainment gehalte groter te zijn dan de informatiewaarde.

Wie kent deze nog? geen_nieuwe_kernwapensWaarschijnlijk iedereen wel die in de jaren 80 (of ervoor) is geboren. Maar vraag wie deze kent? OqhRVgXQvOPtnvo-556x313-noPadWaarschijnlijk niemand. Gewoon omdat niemand zich er meer druk om maakt, want we zijn te druk met onszelf. Het zijn nu de “alluhoedjes” die zich er druk om maken. Laten zij de wereldproblemen maar oplossen, ik heb er niks meer mee te maken.

Vroeger zag je dit: demonstreren Nu zie je dit: ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Wat een contrast….

Kortom er zit een groot verschil tussen het demonstreren van de jaren 80 waar iedereen nog tijd vond om zich druk te maken voor wereldproblemen en demonstreren anno 2013 waar iedereen zich drukker lijkt te maken met het beetje vrije tijd wat er nog is en het over laat aan de “alluhoedjes”. Uiteindelijk kun je dus concluderen dat de bedrijven gewonnen hebben en de massa “fat and entertained” hebben gekregen…. helaas is dat de realiteit geworden.

Neem de tijd en verdiep je even door middel van onderstaand filmpje te bekijken.

Monsanto-protection-act

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s