Zelfgemaakte ravioli

20130518_182031Ravioli kun je met verschillende vullingen en sausjes zelf maken. Hieronder zie je de bereidingswijze en recept zoals ik die gemaakt heb. Ik heb 2 sauzen gemaakt omdat mijn vrouw niet zo gek is op gorgonzola. Uiteraard heb je voor dit gerecht een pasta machine nodig en een ravioli snijder.

Benodigdheden voor 4 personen:
Pasta:

  • 400 gram bloem
    4 eieren
    olijfolie

Vulling:

  • 300 gram verse spinazie
    2 kipfilets
    2 teentjes knoflook
    Gerijpte Pecorino Romano of Parmezaanse kaas

Tomatensaus:

  • 1 blikje tomatenblokjes
    3 blikjes tomatenpuree
    tijm
    1 ui
    Gerijpte Pecorino Romano of Parmezaanse kaas

Witte kaassaus

  • 1 pakje gorgonzola
    250 gram crème fraîche
    tijm
    bosje lente-uitjes

1 bakje basilicum
Zout/Peper

Allereerst begin je met de pasta te maken. Zeef de bloem in een kom en maak er een kuiltje in, doe een theelepeltje olijfolie erin en een snufje zout. Voeg vervolgens de eieren er aan toe en mix het door elkaar. Kneed het geheel tot een massieve bal. Doe er plastic folie overheen en leg het minimaal 15 minuten in de koelkast.

20130518_145825

Maak ondertussen de vulling. Verwijder de steeltjes van de verse spinazie en snijd de knoflook fijn. Doe de spinazie in een pan en laat het slinken, zodra het geslonken is voeg de knoflook toe en bak deze even mee. Doe de spinazie in een vergiet en laat het uitlekken. Snijd de kipfilet in kleine blokjes, doe er wat zout en peper op en bak deze tot ze gaar zijn. Zodra ze tegen de gaarheid aanzitten, doe de spinazie erbij en laat dit even meebakken. Na een minuutje of 3 gooi je het mengsel weer in een vergiet en laat je het uitlekken.

Zodra het goed uitgelekt is, doe je het geheel in een foodprocessor of iets anders wat voorhanden is om het geheel goed te mixen. De vulling is nu klaar. Rasp de pecorno (of parmezaan) en leg deze apart.

20130518_14423220130518_144226

Pak je pasta machine en rol de pasta door je pasta machine tot mooie banen. Je kunt ook een deegroller gebruiken. Leg een baan pasta op het aanrechtblad en leg de vulling door middel van een kleine lepel of een spuitzak op de baan. Zorg ervoor dat je een paar centimeter tussenruimte over houdt. Doe er een beetje kaas op en leg een andere baan erboven op. (sommige mensen gebruiken eigeel om de banen aan elkaar te plakken)

Zorg ervoor dat tussen de ruimtes de lucht weggedrukt wordt, zodat je geen vervelende lekkende ravioli krijgt. Wanneer je dat gedaan hebt neem dan een ravioli snijder (of mesje) en snijdt het geheel tot vierkantjes. Zorg dat je de ravioli goed bepoederd met bloem zodat deze niet aan elkaar blijft plakken. De ravioli is nu klaar.

20130518_172948 20130518_173114 20130518_173242

Aangezien mijn vrouw niet zo gek is op gorgonzola of roomsausjes heb ik twee sausjes gemaakt. Allereerst een simpele tomatensausje. Snijd de ui in blokjes en fruit deze in een pannetje, voeg vervolgens een blikje tomaten en 3 blikjes tomatenpuree toe. Doe naar smaak wat tijm, zou en peper toe en je hebt een simpele tomatensaus.

De andere saus heb ik als volgt gemaakt. Doe de crème fraîche in een pannetje, laat deze smelten tot een smeuïg geheel. Verkruimel de gorgonzola en laat het geheel weer smeuïg worden. Snijd ondertussen de lente-uitjes en voeg deze daarna toe. Voeg tijm en peper naar smaak toe. En je saus is klaar.

Kook de ravioli al dente, voeg vervolgens de saus naar keuze toe en een beetje (gesneden basilicum) bij het tomatensausje doe ik nog een beetje pecorino of parmezaan erbij.
Ik zou zeggen eet smakelijk en laat weten wat je er van vond. Heb je nog andere tips laat deze dan achter in de reacties beneden.20130518_182031

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s