Volgend seizoen ons toneel?

europaleagueGisteravond een enerverende voetbal avond gezien met een zeer spannende ontknoping. Benfica tegen Chelsea was een zeer spannende finale waarin de Engelsen nogmaals duidelijk maakten dat je niet moet denken dat je er al bent. Dat werd nog maar eens pijnlijk duidelijk voor Benfica. Zij waanden zich al in de verlening en maakten zich al op voor nogmaals 30 minuten speeltijd. Maar ver inde blessuretijd maakte Chelsea toch nog de winnende. Benfica was verslagen en net als een week ervoor werden ze in de blessuretijd uitgeschakeld. Geen prijs voor Benfica.

Deze wedstrijd deed me denken aan de play off wedstrijd van Watford tegen Leicester. Deze had een ontknoping welke alleen in de film voorkomt. Watford voor met 2-1 tegen  Leicester. Volgens de play off regels stonden beide teams met 2-2 gelijk. Beide teams hadden nog een doelpunt nodig. Ver in de blessuretijd kreeg Leicester een penalty. Iedereen in het stadion dacht dat de wedstrijd gespeeld zou zijn. Maar de keeper van Watford dacht er even anders over. Hij hield tot tweemaal de bal uit het doel. De daarop volgende voortzetting was memorabel te noemen, in de absolute slotseconden werd de bal nog één keer in het doel van Leicester gewerkt. Waardoor Watford toch nog met de winst ervandoor ging.

Vanavond staat FC Groningen tegen FC Twente op het programma. FC Twente is de duidelijke favoriet. FC Groningen heeft zich met hakken over de sloot geplaats voor de play offs. Maar Groningen is zeker niet kansloos. Als ze willen stunten moeten ze net als de Engelsen een winnaarsmentaliteit hebben. Groningen kan winnen als ze net iets meer willen winnen dan Twente. Ik heb nog maar even ter inspiratie de laatste 2 minuten toegevoegd van de wedstrijd Watford – Leicester.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s