Finale

eurovisieJe kunt er niet onderuit het Eurovisie songfestival. Miljoenen mensen hebben gezien hoe ons kikkerlandje eindelijk weer eens in de finale staat. Eindelijk geen Toppers of Sieneke die Nederland vertegenwoordigen, maar een Haagse rock chick. En ook nog met een kwalitatief mooi nummer. Wat ik dan niet begrijp is dat een land als Litouwen doorgaat naar de finale. Wat een bagger was dat zeg, dat ze die jongen nooit hebben verteld dat hij niet kan zingen is mij een raadsel. Dan doe ik het maar: “Dude you can not sing!!”. Ik ook niet trouwens, maar ik probeer het ook niet.

Mijn vrouw is een Anouk fan. Ze is naar een concert geweest van haar en ze vind het prachtig. Ik heb er niet zo veel mee. Maar dit nummer vind ik juist wel heel erg mooi. Ik houd wel een beetje van een sinistere muzikale wending in een liedje, dat boeit me wel. Dit liedje blijft ook hangen. Misschien omdat ik er tijdens het songfestival op gefocust had, dat ie daarom blijft hangen? Ik weet het niet, maar hangen blijft ie. En volgens mij moet een songfestival liedje daar aan voldoen.

Of ze de uiteindelijke winnares wordt weet ik niet. Maar ik denk dat ze wel degelijk een goede kans maakt. Een koor erbij in plaats van de back up singers en je wint.  Het liedje van Frankrijk vind ik ook erg prettig om naar te luisteren, omdat dit soort muziek aan mij wel besteed is. Italie is volgens velen ook een favoriet, vind ik niet hier vind je  duizenden van. Totaal niet origineel. Duitsland lijkt wel heel erg veel op het winnende liedje van vorig jaar. Nee, ik ga toch voor Anouk, maar ja misschien ben ik wel bevooroordeeld omdat ik Nederlander ben. Hoe dan ook voor het eerst in jaren kijk ik a.s. zaterdag weer eens naar het songfestival en dat dankzij Anouk. Omdat ie zo mooi is heb ik hem hieronder geplaatst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s